María José Anglés - Divulgació Musical a Barcelona

Comença els seus estudis musicals amb el piano, des d’on la seva passió per la música es va encaminar cap a la Musicologia. Va començar en el món del clavicèmbal, continuant els seus estudis superiors amb Silvia Márquez al Conservatori Superior de Música d’Aragó.

Ha estat educadora i coordinadora del servei de visites guiades del Museu de la Música de Barcelona des de l’any 2009 fins l’any 2016. Ha desenvolupat noves propostes educatives com “Els sons de l’aire”, “Com neixen i creixen els instruments” i ha dissenyat el dossier didàctic de la visita “L’Orpheus & El Petit Orpheus English version”.

El seu interès en l’educació l’ha portat a especialitzar-se en música per nens d’entre 0 a 5 anys. Ha realitzat tallers de música per a nadons i sensibilització musical a diferents espais de la ciutat com  Centre Cultural Albareda, Centre Cívic Parc Sandaru i actualment al Centre Cívic La Farinera, al Centre Cívic Vil·la Florida i al Centre Cívic El Carmel.

Al 2012 va fundar junt amb el Pepe Reche l’empresa MUSICoLòGICS, dedicada a la divulgació musical. En aquest camp, ha realitzat nombrosos cursos d’història de la música, xerrades d’òpera, concerts comentats i rutes musicals per la ciutat de Barcelona.

A l’any 2014 va rebre l’encàrrec de desenvolupar i coordinar el “Club del Petit Concert” de l’Auditori, un espai d’experimentació musical per a nens durant els diumenges de concert de l’OBC. Durant la temporada 15/16 ha estat pedagoga del concert “Històries Elèctriques” de l’Auditori, adreçat a públic adolescent.

Un dels altres aspectes que desenvolupen des de MUSICoLòGICS són les activitats musicals en família. Propostes com tallers de construcció d’instruments amb materials reciclats i noves tecnologies aconsegueixen apropar la música a tots els nens. “Òperamatic”, “Grans Hits Elèctrics”, “Posa-li ritme a la clàssica”, “Bufacanyes” són alguns d’aquests projectes que han realitzat a diferents Centres Cívics de Barcelona.

Des de l’any 2014 forma part de l’equip d’educadors de l’Auditori realitzant tallers musicals sobre els concerts familiars. Ha recorregut gran part del territori amb el projecte Preludi, enfocat a preparar els concerts familiars i formant a professionals de l’educació.

Dins l’àmbit de la formació col·labora activament amb el departament «Apropa Cultura» de l’Ajuntament de Barcelona adreçat a facilitar a totes les persones l’accés a la cultura. Ha treballat amb aquest departament fent formacions a professionals de diferents entitats culturals de la ciutat. Tanmateix, ha impartit cursos de Música i Benestar a l’Universitat de Barcelona dins del programa Gaudir UB.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *